Siemens organiseerde vorige week een speciale persconferentie rond de deelname aan de EMO. In de fabriek die enkele jaren geleden nog fabriek van het jaar was, in Erlangen. Maar er was ook respect voor het verleden. 

De avond voor de feitelijke persconferentie worden we ontvangen in het Dauphine Speed Event. Een mooi, klein automuseum, waar de priv√© collectie van de Duitse industrieel Dauphin. Groot (en rijk) geworden met bureaumeubels (vooral stoelen), heeft de oprichter van het bedrijf zich decennia geleden op de autosport gestort. Uiteindelijk heeft hij dus van de hobby een serieuze business gemaakt. In het mooie ontmoetingscentrum worden 130 race- en rallyauto’s getoond (en een groot aantal motoren, die we echter niet te zien kregen). Niet alleen Duitse succesnummers, zoals de BMW 600, ook Ferrari’s, MG’s, zelfs onbekende merken, zoals Cisitalia. Althans, onbekend voor mij.