Het leuke aan dit werk is dat we met allerlei verschillende mensen, diverse sectoren en tal van ontwikkelingen in aanraking komen. Daar leer je elke dag van. Zo wist ik bijvoorbeeld wel dat Nederlandse koeien veel melk geven, 11,6 miljard liter per jaar. Wat nieuw is voor mij, is dat deze melk kwalitatief tot de beste van de wereld hoort. En die leent zich heel goed voor het maken van allerlei melkproducten, op basis van melkpoeder. Laat dat nou net zijn wat consumenten in opkomende landen, zoals Azië, vragen. De melktsunami die Nederland in 2015 gaat overspoelen als het Europees melkquotum verdwijnt, zorgt momenteel dan ook voor veel werk bij de toeleveranciers van machines en installaties voor de zuivelindustrie. Deze rekent er namelijk op dat de boeren in 2015 zo’n 20 procent meer melk gaan produceren, meer dan 2 miljard liter extra per jaar. En zij zien volop kansen die extra liters van Bertha en al die andere oer-Hollandse koeien, elders in de wereld af te zetten. Kijk, zo zie je hoe sectoren in de economie van elkaar afhankelijk zijn: Chinese melkdrinkers, blij, Nederlandse boeren happy en toeleveranciers aan de zuivelindustrie beleven goede jaren en zorgen voor de nodige werkgelegenheid. Hoe we hier opkomen? Voor VNU Exhibitions hebben we een aantal persberichten geschreven voor de Industriële Week, een vakevent voor een aantal industriële sectoren, komend najaar. De procesindustrie hoort hier ook bij. En in een van de interviews kwam het melkverhaal aan bod. Klik hieronder en lees mee.

Klik hier voor het persbericht